Brugstraat in plaats van Kalverstraat, Ommen heeft eigen Monopoly spel

Ommen – Ommen heeft vanaf vandaag haar eigen versie van het best gespeelde bordspel ter wereld, Monopoly. Het spel is exclusief verkrijgbaar bij de supermarkt Jumbo aan de Markt. Initiatiefnemers zijn Eric Epskamp en Ronald Heemskerk, de franchiseondernemers van de supermarkt. “Een collega van de Jumbo in Vriezenveen heeft vorig jaar daar een lokale Monopoly op de markt gebracht. Het leek ons leuk om ook een Monopoly speciaal van Ommen op de markt te brengen”, verteld Heemskerk. Zij werkten samen met Identity Games in de realisatie van de Ommer editie van het populaire spel van Hasbro. De inwoners van Ommen werden betrokken bij de ontwikkeling van het spel. Via social media werd gevraagd welke straten absoluut niet mochten ontbreken op het bord.

Het bordspel is volledig op maat gemaakt voor Ommen. De straten in het spel lopen van het goedkoopste Kerkplein (Dorpsstraat) tot de duurste Brugstraat (Kalverstraat). Maar niet alleen de straten en pleinen zijn vervangen door lokale varianten. De vier stations zijn vervangen door de molens Den Oord, De Lelie, De Konijnenbelt en de Besthmenermolen. Het gebruikelijke energiebedrijf is de Gasunie bij Vilsteren, en het waterbedrijf is vervangen door de Ommer Bissingh. De vakjes waar normaliter moet worden betaald aan de belasting zijn vervangen door het Streekmuseum en het Bezoekerscentrum. Ook de vormgeving van de speldoos, het bord, en de inhoud van de Kans- en Algemeen Fondskaarten zijn volledig afgestemd op Ommen. Zo is er bijvoorbeeld geld van de eerste prijs bij een HVO-actie, of een boete voor te lang parkeren op de Varkensmarkt.

Het bordspel is vanaf vandaag te koop bij de grootgrutter. En in het eerste uur vanmorgen werden er al handenvol verkocht. “Het gaat wel hard. We hebben er een spaaractie aan gekoppeld voor korting, maar veel mensen willen gewoon zeker weten dat ze een exemplaar hebben. Ik denk dat we vandaag al richting de 30-40 spellen hebben verkocht”, vertelde Heemskerk vanmiddag. In totaal zijn er 1.000 exemplaren gemaakt van het spel. Consumenten kunnen bij de Jumbo supermarkt tot en met 19 november sparen voor korting op het collectors item. Bij elke 10 euro die klanten besteden aan boodschappen krijgen zij een zegel, en bij een volle spaarkaart van 20 zegels krijgen zij tien euro korting op de volledige aanschafprijs van 49,95 euro. De spaarkaarten kunnen tot en met 31 december worden ingeleverd.