Brandweer krijgt hulp van kinderen bij brand in container

Ommen – Op de middag van zaterdag 17 februari is de brandweer van Ommen uitgerukt voor een melding van rook uit een ondergrondse restafval container aan de Scholekster in woonwijk de Dante in Ommen. Hier hadden omwonenden gezien dat nadat iemand een vuilniszak in de container liet vallen er rook vrij kwam. Niet veel later kwam er uit alle spleten van de container rook. De brandweer werd gebeld en die waren enkele minuten later ter plaatse.

Er zat aanvankelijk niet veel anders op om met het pasje van één van de omwonenden het deponeer gedeelte te openen en deze via het gedeelte waarin de zakken moeten worden geplaatst te laten vollopen.

Afwasmiddel

Met een beetje afwasmiddel van dezelfde omwonende als waarvan het pasje kwam werd wat extra schuim genereert. Uit eindelijk kwam een medewerker van Rova vanuit Zwolle ter plaatse die met een sleutel het zij paneel van de container kon openen. Vanaf hier kon de container makkelijk worden afgeblust. Nadat het vuur was geblust is het deurtje weer gesloten en de afvalcontainer schoongespoten door de brandweer. Het schuim wat op straat terecht was gekomen is in de putten gespoten.

Opruimen

De afvalcontainer staat direct achter een speelplaats dus de werkzaamheden van de brandweer trokken veel bekijks van de jeugd uit de wijk. Die haalden veel plezier uit het schuim en begonnen al met het opruimen van het schuim toen de brandweer nog bezig was met het blussen.

Uit eindelijk zijn enkele duizenden liters water in de container gespoten.

De kinderen hielpen ijverig met opruimen van het schuim.