Blokker opent de deuren van totaal getransformeerde winkel

Ommen – Na twee en half maand gesloten te zijn geweest, werden de nieuwe deuren van de Blokker aan de Varsenerpoort in Ommen vanmorgen weer geopend. De winkel was vanaf 1 juli gesloten, en is sinds die tijd volledig getransformeerd. Binnen werd alles tot op de ‘botten’ gestript, en aan de voorkant is een moderne glazen uitbouw gerealiseerd. In combinatie met het verplaatsen van binnenmuren is de winkel smaller en langer worden, maar het winkel oppervlakte is nagenoeg hetzelfde gebleven.

De winkel is voorzien van de nieuwe kleurenstijl en inrichting van Blokker. Met nieuwe stellingen en gekleurde wanden. “Het is helemaal in de nieuwste stijl. Alle nieuwe Blokker winkels gaan er ook op deze manier uitzien”, legt filiaalmanager Henk de Groot uit. De winkel is merkbaar lichter, en voelt ook ruimer aan. “De oude was heel knus, en dat is er misschien wel een beetje af. Maar het is nog altijd even gezellig, en nu lekker fris en licht. We kunnen er weer jaren mee voorruit!”

Het assortiment van de winkel is grotendeels hetzelfde gebleven. Wel is het aanbod van speelgoed vele malen groter geworden. Nadat de Intertoys een jaar geleden sloot was het aanbod daarvan in Ommen zeer mager geworden. “Naast het speelgoed zijn het vooral ook heel veel spelletjes en puzzels. Dat is echt een leuke aanwinst”, aldus De Groot. Maar de welbekende huishoudelijke artikelen zijn er nog gewoon te vinden. Voorin de nieuwe etalage is een stelling voor het wisselende seizoensassortiment.

Hoewel de coronacrisis voor zover bekend bij de verbouwing geen vertraging opleverde, betekende het wel dat een openingsactie er niet in zit. Wel zijn er zolang de voorraad strekt een aantal openingsaanbiedingen op een stofzuiger, droogrek en was capsules. Op een paar ballonnen na bij de ingang zijn de winkeldeuren vanaf nu weer net zoals voorheen geopend. Waarnemend bedrijfsleidster Moniek Soetendaal verwelkomde de klanten vanmorgen, en is ook verheugd met de vernieuwing. “Een hele verandering. Iedereen is weer welkom!”

Om de uitbreiding mogelijk te maken werd door de pandeigenaar een stuk grond voor het pand aangekocht van de gemeente. Het Varsenerplein werd daarmee wel iets kleiner, maar volgens het college is het qua sfeer en uitstraling een waardevolle verbetering. Het meest linkse deel van de uitbouw wordt gebruikt door de Blokker. Aan het rechtse deel wordt nog gewerkt, en zal straks worden gebruikt door horeca.