Bijna tweeduizend vogels gekeurd voor vogelshow in De Slaghen

Ommen – Vooruitlopend op de vogelshow die eind deze week in sporthal De Slaghen wordt gehouden zijn vandaag bijna tweeduizend vogels gekeurd. De Overijsselse districtstentoonstelling wordt dit jaar door de Ommense vogelvereniging De Tuinfluiter georganiseerd in de sporthal. Zo’n 225 hobbyisten afkomstig van 55 afdelingen uit de gehele provincie, zowel de kop van Overijssel, als Twente en Salland, showen deze kerstweek hun zelfgekweekte vogels.

Resultaat

De vogelkwekers laten graag zien tot welke resultaten hun geduld in combinatie met een goede deskundige verzorging van hun vogels heeft geleid. Een dertigtal deskundige keurmeesters, afkomstig uit het hele land, begonnen vanmorgen om negen uur met de beoordeling van de parkieten, kanaries, tropische vogels, cultuurvogels en grondvogels. Achteraf worden de prijzen verdeeld. De vogels worden beoordeeld op zaken als conditie, formaat, kleur en bevedering. De organisatie verteld dat de bezoekers een grote diversiteit aan vogels gepresenteerd zal krijgen.

Vogelshow

De vogelshow wordt woensdag, op Tweede Kerstdag, geopend voor het publiek van 11:30 tot 18:00. Donderdag 27 en vrijdag 28 december van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 29 december van 11.00 tot 15.00 uur is het publiek ook welkom. De toegang is gratis. Het evenement wordt georganiseerd onder het toezicht van het District Overijssel van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Volgende maand worden in de Zwolse IJsselhallen de wereldkampioenschappen gehouden.