Big Bang Kendama Festival van start in Witharen

WITHAREN – In Witharen is vanmiddag het jongste festival van Ommen van start gegaan. “Een prachtig, leuk festival voor het hele gezin, met paarden, wagens, ridders, lekker eten en goede muziek.” aldus de organisatie. Het begon allemaal met het houten behendigheidsspel Kendama uit Japan. Voor het spelletje is goede hand-oog coördinatie vereist, en een beetje geduld. Een in de kern eerlijk spel waarmee de kampioen tijdens het festival ook nog eens 750 euro kan winnen. Kendama spelers van over de hele wereld zullen deze week naar Witharen komen om te laten zien wat ze kunnen.

Big Bang Kendama Festival

Het festival vindt eind deze week en aankomend weekend plaats op het biologisch dynamisch land Oergoed aan de Haar in Witharen. Met twee podia in grote tenten, en een derde in een splinternieuwe groentekas van Oergoed, hoeven de bezoekers zich de komende dagen niet te vervelen. Vanaf vandaag tot zondag 14 oktober klinkt dan ook voornamelijk een reggae-beat tijdens de eerste editie van het Big Bang Kendema Festival. Ook veel artiesten die eerder dit jaar bij het Living Village in Dalfsen aanwezig waren laten deze dagen van zich horen. Bezoekers die niet genoeg krijgen van het festival mogen hun tent opzetten in de weilanden van de buurman.

Biologisch eten

Op het terrein zijn verder verschillende activiteiten te vinden zoals een goochelaar, valkeniers, dieren, paardenritjes, kendama-workshops, longboard-workshops, houtbewerking, pottenbakken, brood maken op een vuur en andere leuke activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er demonstraties van ridders in volle harnassen met bijhorende jonkvrouwen. Verder is er biologisch eten zoals friet, uitsmijters, appeltaart, en dergelijken te verkrijgen. Ook worden er biodynamische biertjes en wijntjes geschonken in twee bars.

De recent uit de grond gestampte kas.

“Lief tegen elkaar kunnen zijn”

De missie van de organisatie is om mensen een geweldige ervaring te geven te laten zien dat “we”, zo schrijft de organisatie, “lief tegen elkaar kunnen zijn, een mooie tijd met elkaar hebben en dat iedereen welkom is. Van gehandicapte kinderen tot jongeren en volwassenen tot stokoud. ”

Op de website van het festival staat de volgende tekst die het festival goed samenvat: “Nu is de tijd. Tijd om te laten zien dat er een andere manier is. Een andere manier om onze levens te leven. Als wij als broers en zussen in een familie samen spelen, leren en werken, kunnen wij de wereld zoals wij die kennen veranderen. We zijn liefde. We zijn licht.”

Taxi met paard en wagen

Ook aan vervoer is gedacht. Met een viertal wagens, getrokken door Belgische trekpaarden, is er voor 15 euro een pendeldienst vanaf het treinstation in Ommen naar het festivalterrein.

Kaartjes zijn beschikbaar vanaf één dag voor €25,-, twee dagen voor €45,- en voor het hele festival €75,-. Meer informatie is te vinden op de website www.bigbangkendama.com of www.oergoed.com.