Dief stompt vrouw na diefstal in kringloopwinkel Strangeweg

Ommen – Een vrouw is begin vanmiddag bestolen in kringloopwinkel Noggus&Noggus aan de Strangeweg in Ommen. De dader nam de telefoon en portemonnee van een klant in de winkel op een onbewaakt moment weg uit haar winkelwagen. Het slachtoffer vermoedde dat een man die de winkel kort daarna verliet de dader was. Waarop ze achter hem aanliep, en uiteindelijk ter hoogte van de Douwe’s Dump aansprak. Daar heeft de man haar een stomp in haar buik gegeven, en is vervolgens weggerend richting de Nieuwelandstraat. De 32-jarige vrouw uit Nieuwleusen is gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

Grijze stekels

De politie kreeg om tien voor half twee de melding van het incident binnen. Zo’n 25 minuten later werd via Burgernet een signalement van de dader verspreid. Een man van ongeveer 50 jaar oud, 1.85 meter lang en met een normaal postuur. Hij heeft een lichte huidskleur en kort grijs haar, dat aan de zijkanten is opgeschoren. De verdachte droeg een zwarte jas en een donkerkleurige spijkerbroek.

Agenten kamden na de melding de omgeving rond de Strangeweg uit, waarbij ook een politiehond werd ingezet. De dader is uiteindelijk de Nieuwelandstraat op gerend, en daar verdwenen. De op touw gezette zoekactie naar de dader leverde uiteindelijk niets op.

De politie vraagt eventuele getuigen of mensen met camerabeelden om zich te melden.

UPDATE 21-10-2021
Aanvankelijk meldde de politie dat in de kringloopwinkel een beroving had plaatsgevonden, waarbij het slachtoffer zou zijn geslagen. Waarna de verdachte rechtsaf de winkel uit vluchtte. Maar hiervan blijkt geen sprake te zijn. De politie erkent dat de reactie kort na het incident, en het opsporingsbericht dat werd verspreid te kort door de bocht was. Aangezien inmiddels een verdachte is aangehouden is het opsporingsbericht dan ook verwijderd.