Beerze Bulten ontvangt opnieuw titel ‘Superplatz’ van ADAC

Beerze – Vakantiepark Beerze Bulten is door de Duitse ADAC opnieuw verkozen tot ‘Superplatz’, de hoogste Duitse Camping onderscheiding. Samen met een aantal andere Nederlandse campings voldoet de Beerze Bulten aan de gestelde criteria. Het vakantiepark ontving de titel ook al in 2017 en 2018.

Superplatz 2019

Tijdens de ‘Vakantie- en Caravanbeurs’ in Stuttgart werd bekend gemaakt dat de gekwalificeerde inspectie van de ADAC de Beerze Bulten heeft verkozen tot ‘Superplatz 2019’. De ADAC is vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB. De ADAC-inspecteurs beoordelen vakantieparken met een 5-sterren systeem aan de hand van tien verschillende criteria. Zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van de sanitaire voorzieningen, de grootte, uitstraling en het onderhoud van de kampeerplaatsen, het aanbod van restaurants en de recreatiemogelijkheden.

Foto: Beerze Bulten

De beoordelingscriteria van ADAC zijn streng te noemen en worden regelmatig aangepast aan de huidige trens en ontwikkelingen. De door de ADAC verkozen Superplatz campings worden prominent vermeld in de ADAC campinggids, en op de website van ADAC. Deze gids wordt door veel kampeerders uit Europa ook wel ‘Der Camperbibel’ genoemd, en is een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken.

Duitse kampeerders

“Duitsland is een groeiende doelgroep voor Beerze Bulten en wij ontvangen veel Duitse gasten uit de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen”, aldus eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn. “De Duitse gasten prijzen in hun beoordelingen de aanwezigheid van binnen- en buitenzwembaden, sauna’s en beautysalon, ruime en luxe kampeerplaatsen, (privĂ©) sanitair en de recreatieplas met speeltoestellen.”

ANWB

Naast de titel Superplatz 2019 mag vakantiepark Beerze Bulten zich in 2019 ook ANWB Top Camping noemen. Op 6 december vorig jaar ontving het park het predicaat ANWB Top Camping 2019 en werd het beloond met de maximale 5 sterren. De jaarlijkse inspectie door de ANWB zijn het uitgangspunt voor de classificatie. De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Daarnaast is het park ook genomineerd voor Camping van het Jaar 2019 samen met 19 andere Europese campings, deze prijs werd niet opnieuw gewonnen.