Bedrijventerrein Rotbrink krijgt steeds meer vorm

Ommen – Met de verkoop van weer twee kavels krijgt het nieuwste bedrijventerrein van Ommen steeds meer vorm. Na een moeilijke start vinden steeds meer ondernemers de weg naar de Rotbrink. Het bedrijvenpark ligt gunstig op een steenworp afstand van de N48 waar vandaan men alle kanten op kan. Verschillende bedrijven kozen daarom al eerder voor de Rotbrink. De gemeente verkocht de afgelopen jaren al meer dan de helft van de ruim 8 hectare die beschikbaar is. In de eerste jaren maakte een aantal ondernemers de overstap, maar de aanloop stagneerde daarna. Sinds een aantal jaar komt de verkoop weer goed op gang. Wethouders Bongers meldt dat er recent weer twee kavels zijn verkocht aan lokale ondernemers.

De bouw van Tenax vordert met het plaatsen van de laatste spanten.

“Het gaat om twee lokale ondernemers die we graag bedienen met de verkoop van de kavels op de Rotbrink. Daar zijn wij heel blij mee”, ligt de wethouder toe. Henk Dunnewind verhuist met zijn bedrijf Hedu Bouw vanaf de Schurinkstraat naar de Rotbrink. De andere kavel is verkocht aan de Potgrondshop. “Het zijn niet bijzonder grote kavels, kavels van elk circa 1.000 vierkante meter; de één iets groter dan de ander”, aldus Bongers. “We zitten al wel ruim over de helft van de beschikbare kavels. Er zit ook nog wel wat meer in de verwachting en er zijn wat opties, maar dat is nog niet rond. Het loopt gestaag door”, deelt de wethouder.

Herinrichting

Ondertussen gaat de gemeente actief aan de gang met de herinrichting van het voormalige gelijknamige sportpark. “Van de bouwstraten zoals die er nu liggen naar het zogeheten woonrijp maken. Dat betekenend dat we de bestrating gaan aanpassen, en ook dat er fiets- en wandelpaden komen. Hoewel er tot nu toe niemand woont is het wel de bedoeling dat het woonrijp gemaakt wordt.” De wethouder legt uit dat de verwachting is dat hiermee een start zal worden gemaakt in de tweede helft van dit jaar, wanneer de bouw van twee grote bedrijven is afgerond; namelijk Tenax en Freesvehuur Ommen. “Zodra die gereed zijn willen wij de Rotbrink echt definitief gaan herinrichten. Ik denk dat daarmee ook de representativiteit van de Rotbrink toeneemt, en wellicht dat we dan nog meer afnemers kunnen verwelkomen.”