Bedrijvenpark De Rotbrink blijft populair, Cents koopt kavel

Ommen – Het bedrijvenpark De Rotbrink in Ommen blijft populair. Nadat vorig jaar al een groot aantal ondernemers een kavel kochten op het nieuwste bedrijvenpark verhuist ook ondernemer Remko Verheyen zijn bedrijf Autocentrum Cents Ommen vanaf de Stationsweg naar De Rotbrink. In het pand aan de Stationsweg is sinds 1936 in een of andere vorm een autobedrijf gevestigd. In 1979 begon naamgever Gerard Cents aan de Stationsweg en in september 2008 kocht Verheyen het autobedrijf over van Cents. De koopovereenkomst voor de kavel op De Rotbrink werd vanmiddag ondertekend door Verheyen en wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen.

Met de komst van het autobedrijf Cents naar De Rotbrink wordt het aanbod van autobedrijven op De Rotbrink verder uitgebreid. Tegenover de gekochte kavel is autobedrijf Van Leussen gevestigd, een dealer van het merk Toyota. Verderop het industrieterrein deelt autobedrijf Volfer een loods met Dunnewind Auto’s. En daar op de hoek is de firma Camper & Car import gevestigd. Tegenover bedrijvenpark De Rotbrink is autobedrijf Oostendorp al jaren een vast aanblik. Autocentrum Cents is dealer van het merk Renault en heeft ook vestigingen in Dedemsvaart en Hardenberg.

Verheyen gaat op de kavel een showroom en werkplaats bouwen. Volgens ondernemer Verheyen past de verhuizing naar De Rotbrink bij de ambities van het bedrijf. “Wij zijn op onze huidige locatie uit ons jasje gegroeid. Op De Rotbrink krijgen we de ruimte om verder te groeien. Met een nieuw eigentijds pand is Autocentrum Cents klaar voor de toekomst.”

Remko Verheyen (l.) en Ko Scheele (r.)
Remko Verheyen (l.) en Ko Scheele (r.)

Ondertekening koopovereenkomst

De koopovereenkomst werd op het einde van de middag vandaag ondertekend op de nieuwe locatie op bedrijvenpark De Rotbrink. Op de motorkap van een auto die in de toekomst wellicht in de nieuw te bouwen showroom komt te staan zette Verheyen zijn handtekening onder de koopovereenkomst. Namens de gemeente Ommen zette wethouder Ko Scheele zijn handtekening.

Het plan voor de bouw van de showroom en de werkplaats op de kavel van bijna 5.000 vierkante meter wordt nu verder uitgewerkt. Verheyen streeft ernaar om nog dit jaar te starten met de bouw en met een beetje geluk dit jaar nog de deuren te openen op De Rotbrink.

“De Rotbrink blijft populair”

Het bedrijvenpark ligt gunstig op een steenworp afstand van de N48 waar vandaan men alle kanten op kan. Verschillende bedrijven kozen daarom al eerder voor De Rotbrink. De gemeente verkocht vorig jaar bijna 5 hectare grond aan andere ondernemers uit Ommen die zich gaan vestigen op De Rotbrink. Deze ondernemers hebben in de afgelopen periode de bouwplannen voor hun nieuwe bedrijfspanden voorbereid en naar verwachting start de bouw van deze panden nog dit jaar.

Wethouder Ko Scheele: “De Rotbrink blijft populair voor ondernemers om zich te vestigen. We verwelkomen dit mooie autobedrijf graag op deze mooie plek op De Rotbrink. Ook zijn we blij dat dit jaar de schop in de grond gaat voor de bouw van een aantal bedrijfspanden. Zo wordt echt zichtbaar dat De Rotbrink bruist. Dat is goed voor het bedrijventerrein en goed voor het ondernemersklimaat in Ommen.”