Bebouwde kom borden Beerzerweg terug verplaatst

Ommen – De gisteravond door wethouder Leo Bongers beloofde verplaatsing van de bebouwde kom borden in de laatste bocht van de Beerzerweg is vandaag al doorgevoerd. De bocht kwam de afgelopen weken opnieuw in opspraak nadat er opnieuw een ongeval plaats vond. In de nacht van 8 op 9 december vloog een hondenwagen van de politie Twente uit de bocht.

Eerder deze zomer vonden in een korte tijd vier verschillende ongevallen plaats, waarbij drie personenauto tegen dezelfde boom botsten. Begin juni liep een motorrijder kneuzingen op toen hij recht door de greppel in reed. Op 11 juli kwam een 34-jarige man uit de gemeente Twenterand om het leven. Op de ochtend van 7 augustus raakte een 38-jarige Almelose gewond, en op 20 augustus raakte een 18-jarige vrouw uit Ommen gewond.

Vragen

Naar aanleiding van het ongeval met de politiewagen stelde fractievoorzitter Gerrit de Jonge van de VOV op 10 december schriftelijke vragen aan het college. Hij vroeg of de gemeente nu wel bereid was, na het zoveelste ongeval, de bebouwde kom borden terug te plaatsen en in de bocht een vangrail te plaatsen. Na de ongevallen van afgelopen zomer vroegen de VOV en omwonenden al om dezelfde aanpassingen.

De Jonge vroeg in de brief om een antwoord voor 20 december, bij uitblijven hiervan zou een motie worden ingediend. Een reactie op de brief was er voor het begin van de raadsvergadering van gisteren nog niet, bij het begin van de vergadering diende De Jonge de motie dan ook in.

Verplaatsen

Tijdens de mededelingen uit het college melde wethouder Bongers dat een deel van de gevraagde aanpassingen zouden worden doorgevoerd. Hij vertelde dat, ondanks het feit dat de weg is ingericht zoals moet, de bebouwde kom borden toch worden verplaatst naar voor het begin van de bocht. De komst van de gevraagde vangrail wordt nog nader onderzocht. Met het terugplaatsen van de bebording naar voor het begin van de bocht kan het verkeer dat op de Beerzerweg in de richting van Ommen rijdt volgens Bongers op tijd zien dat er moet worden afgeremd.

De reeds geplaatste bochtschildbordjes blijven staan, ook worden de oude wegmarkeringen weer aangebracht. Bongers gaf tijdens de raadsvergadering aan dat het de bedoeling was dat de borden nog voor de kerst zouden worden verplaatst. De gemeente heeft deze verplaatsing vanmorgen al uitgevoerd. De aanpassingen van de wegmarkeringen zal waarschijnlijk volgend voorjaar plaats vinden.