Basisschoolkinderen maken kennis met muziek tijdens ‘Muziek à la carte’

Ommen – Kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Ommen hebben vandaag op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met diverse muziekinstrumenten. Onder de titel Muziek à la carte hield stichting Harmonie Fanfare Muziekonderwijs Ommen (HaFaMO) hiervoor een bijzondere muzikale middag. HaFaMO verzorgt de muzieklessen voor de muziekverenigingen De Bazuin, Crescendo, KNA en SDG.

In het gebouw van muziekvereniging Soli Deo Gloria was slagwerk zoals de marimba en verschillende trommels aan de beurt.

Instrumenten

De kinderen konden vanmiddag verschillende muziekinstrumenten uitproberen en eens ervaren hoe een muziekles eruitziet. Per instrumentensoort werd 20 minuten gespeeld. Met een tour langs de drie verenigingsgebouwen in Ommen werd kennis gemaakt met de verschillende groepen muziekinstrumenten. Bij iedere vereniging ontvingen de kinderen een stempel op hun stempelkaart, waarop ze in totaal vier stempels kunnen halen.

In het verenigingsgebouw van de muziekvereniging de Bazuin werd kennis gemaakt met de ‘koper’ instrumenten zoals de trompet, hoorn en trombone. Een steenworp afstand verderop in het gebouw van muziekvereniging Soli Deo Gloria was dit slagwerk zoals de marimba en verschillende trommels. Bij Crescendo waren houten instrumenten zoals de fluit en klarinet aan de beurt, maar ook de saxofoon. De vierde stempel is later te verdienen bij een gratis inloopproefles.

Inloopproefles

Bij die inlooproeflessen mag dan ook een vriendje of vriendinnetje mee, en wordt er wat lekkers uitgereikt. Die lessen zijn volgende week tussen 16:30 en 17:00. Maandag 5 oktober bij Crescendo voor trompet, bugel en hoorn en bij De Bazuin voor slagwerk. Dinsdag 6 oktober bij SDG voor trombone en bariton. Donderdag 8 oktober bij Crescendo voor dwarsfluit, klarinet en saxofoon en bij SDG voor slagwerk

Op donderdag 8 oktober wordt om zeven uur ’s avonds ook een voorlichtingsavond gehouden door HaFaMO in het verenigingsgebouw van Crescendo. Geïnteresseerden ontvangen dan informatie over muzieklessen, aanmelden bij een muziekvereniging en de kosten.