Basisschool Triangel wint schoolreisje met landelijke topverkoop Kinderpostzegels

Witharen – Weer feest bij basisschool De Triangel in Witharen. De groep acht van die school heeft met het verkopen van Kinderpostzegels een geheel verzorgde schoolreis gewonnen naar CORPUS; een educatieve attractie bij Leiden. De achtstegroepers wisten enkele weken geleden tientallen velletjes postzegels, kaarten, tassen, pleisters en bloembollen aan de man te brengen.

De zeven kinderen tellende groep acht van de basisschool uit Witharen. Foto: basisschool Triangel Witharen.

Al jaren is de verkoop van de kinderpostzegels een ware happening op de Triangel. Bij de jaarlijkse verkoop kunnen de scholen die gemiddeld genomen het meeste geld ophalen een schoolreisje winnen; een extra stimulans voor de kinderen om extra goed hun best te doen. De basisschool in Witharen is daarin al aardig wat gewend. De voorgaande groepen acht vielen de laatste negen jaar namelijk ook al acht keer in de prijzen.

De kinderen moesten tot afgelopen woensdag wachten op de uitslag. Toch wist de zeven kinderen tellende groep al wel dat de kans heel groot zou zijn dat zij in de prijzen zouden vallen. Het gemiddelde was namelijk nog nooit zo hoog geweest op de school in Witharen; maar liefst 365 euro per leerling.

Dat er een schoolreisje zou worden gewonnen werd dan ook stiekem al een beetje van uit gegaan. Maar dat de school het beste van heel Nederland zou zijn werd niet verwacht. Een behoorlijke feestvreugde dus afgelopen woensdag, toen het verlossende telefoontje kwam.