Leerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen Nijenhaghen

Ommen – De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Dennenkamp uit Ommen hebben op vrijdag 16 maart voor de vijfde keer pannenkoeken voor de ruim 200 ouderen in Wijksteunpunt Nijenhaghen in Ommen gebakken. Onder het motto “Bak mee voor ouderen” gingen de leerlingen samen met leerkrachten en ouders vandaag aan de slag tijdens de Nationale Pannenkoekdag. Nadat alle ouderen waren voorzien schoven de leerlingen aan om lekker samen te genieten van de pannenkoeken.

Basisschool De Dennenkamp vindt het belangrijk om een actieve rol te hebben in de wijk. Vanuit deze maatschappelijke betrokkenheid organiseert De Dennenkamp voor het vijfde jaar een pannenkoekenlunch voor de ouderen van het Wijksteunpunt Nijenhaghen wat dichtbij de school staat. Zowel Nijenhaghen als de Dennenkamp zijn enthousiast over de samenwerking.

Nationale Pannenkoekdag

Het is de twaalfde editie van de Nationale Pannenkoekdag waar dit jaar een recordaantal scholen aan mee doen. Rond de 66.000 leerlingen van ruim 1.250 scholen bakken vandaag rond de 132.000 pannenkoeken voor ongeveer 69.000 ouderen. De deelnemende scholen hebben van de organisatie een Pannenkoek Startpakket ontvangen. Hierin zitten Tefal pannenkoekpannen en een Koopmans Eierpannenkoekmix Compleet. Daarnaast zitten er spullen in de om de locatie te versieren. Hierin zit ook een koksmuts welke kinderen vooraf kunnen versieren.

De Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Het bijproduct is dat de ouderen een dagje kunnen genieten van alle aandacht.

In de provincie Overijssel hebben 128 scholen zich ingeschreven. Hierbij bakken rond de 5.700 leerlingen voor een gelijk aantal ouderen stapels met pannenkoeken.