BARREL Food Truck Fest terug in Ommen

Ommen – Het evenementen terrein op de Voormars in Ommen staat vandaag en morgen opnieuw in het teken van ‘foodtrucks’ tijdens het BARREL Food Truck Fest. Het is de tweede keer dat het evenement Ommen aandoet, na een succesvolle eerste editie vorig jaar. Het is tevens het laatste evenement van deze zomer. Eerder deze zomer deden de eetwagens Meppel, Emmen en Hardenberg aan. Het evenement is net zoals vorig jaar gratis toegankelijk. Bij alle foodtrucks op het terrein kan met contant geld worden afgerekend, en bij steeds meer trucks kan ook worden gepind.

Gevarieerd

Net zoals vorig jaar heeft de organisatie weer een zo gevarieerd mogelijk line-up samengesteld zodat er voor ieders smaak wat lekkers te vinden is. Verschillende wereldkeukens; van Italiaans en Thais, Amerikaans, Indiaas tot Duits, en veel meer zijn er te vinden. Vanuit de opvallende foodtrucks die vanuit het hele land zijn afgereisd worden bijzondere gerechten geserveerd. Zoals sushirollen, pulled pork, churros, mango chutney, verse kokosnoten, Thaise specialiteiten of een knapperige Tripple Pulled Pork Tostie. Ook aan vegetarische eters is gedacht, met bijvoorbeeld Mexicaanse wraps, een burger helemaal van kaas of een Pulled No Pork Vegan sandwich.

Glas

Tijdens dergelijke evenementen worden vaak gebruik gemaakt van plastic wegwerp bekertjes wat vaak een enorme berg afval achter laat. Om dat te voorkomen heeft de organisatie eigen BARREL glazen gemaakt. Bij de eerste bestelling betalen klanten een éénmalige bijdrage van één euro. Bij iedere nieuwe bestellingen kunnen de klanten hun glas afgeven bij de bar. Dan ontvangen ze een nieuw, schoon exemplaar met daarin het bestelde drankje. Achteraf mag men het glas houden.

Vandaag kan er tot 22:00 uur worden aangeschoven. Morgen is het evenement van 13:00 tot 19:00.