Bakvorm is spil in nieuw ontmoetingsproject van WijZ Welzijn

Ommen – Een taart bakken voor een plaatsgenoot, dat is het centrale idee van BakBuren. Op initiatief van WijZ Welzijn is het project vanmorgen van start gegaan in Ommen. Aan burgemeester Hans Vroomen was de eer om het taartblik als eerste te gebruiken. Afgelopen dinsdag bakte hij er een appeltaart in, en vanmorgen bracht hij deze langs aan de Vuurdoornstraat.

Hermien Klooster (l.) ontvangt de taart van burgemeester Hans Vroomen.

Baksel

Hermien Klooster is de eerste ontvangster van het bakblik, en had dan ook vanmorgen de burgemeester aan de deur staan met zijn taart. De burgemeester sneed vanmorgen zijn eigen baksel aan. En hoewel het volgens de burgervader toch al zeker 20 jaar geleden moest zijn dat hij voor het laatst een taart had gebakken leek deze goed te smaken, de slagroom was hij alleen wel vergeten.

BakBuren

BakBuren is een initiatief waarbij plaatsgenoten elkaar letterlijk en figuurlijk ontmoeten met een bakblik. De bakvormen vormen dan ook de spil van het project, waarbij een plaatsgenoot een taart bakt met de vorm en deze, met de taart er nog in, door geeft aan de volgende plaatsgenoot. “Een soort kettingbrief, maar dan met een taart. Het doel van dit project is ontmoeting tussen inwoners stimuleren en dan geen bekende mensen, maar juist de mensen die een beetje aandacht kunnen gebruiken, of iemand die je nog niet kent, maar wel zou willen ontmoeten.” verteld Silke Schuurman van WijZ Welzijn Ommen. Bij het bakblik zit een boekje dat mee gaat naar de volgende bakker. Er kan bijvoorbeeld een wens, een groet of een recept ingeschreven worden.

Burgemeester Hans Vroomen snijdt zijn eigen baksel aan.