‘Avondwandel4daagse’ opnieuw een succes

Ommen – De wandelvierdaagse ligt weer achter de rug voor de vele lopers. Vanavond gingen er naast 1291 lopers, ook nog eens 90 wandelaars vanuit het Vlierhuis en Oldenhaghen op pad. Het totale deelnemersaantal kwam daarbij uit op 1381. Elk jaar gaat een kleine bijdrage van elke deelnemer naar een goed doel. Dit jaar waren dit maar liefst twee goede doelen, namelijk de werkgroep Albanië en Speelotheek ’t Boemeltreintje.

De wandelaars en hun familie en vrienden verzamelden zich voor de ProFit Gym.
De wandelaars en hun familie en vrienden verzamelden zich voor de ProFit Gym.

Defilé

De meer dan duizend lopers verzamelden zich vanavond op het grasveld voor sportschool ProFit Gym tegenover de ALDI. Hier kregen de wandelaars die alle vier dagen hebben gelopen een medaille omgehangen. Nadat de laatste lopers zich omklede gingen de lopers en de groepen onder de klanken van Soli Deo Gloria, Cresendo, De Bazuin en Jubal over de Haarsweg onderweg naar het sportpark. Op het sportpark wachtte de lopers nog een door Resto Oco aangeboden ijsje.

De wandelaars kregen als zij alle vier dagen hadden gelopen een medaille omgehangen.
De wandelaars kregen als zij alle vier dagen hadden gelopen een medaille omgehangen.

Net zoals andere jaren kregen de verklede groepen prijzen. Op de eerste plaats eindigde de Sint Willibrordusschool uit Vilsteren, de ‘Pinokkioneuzen’ van OBS Nieuwebrug gingen er met de tweede prijs vandoor. Prijs nummer drie ging huiswaarts met PCB De Triangel uit Witharen.

Zorgcentra

Een kleurrijke groep van in totaal 90 bewoners van woon-zorgcentra ’t Vlierhuis, de Oldenhaghen en de Nijenhagen liepen vanavond samen met familie, medewerkers en vrijwilligers mee. De deelnemende bewoners van de woon-zorgcentra werden met rolstoelbussen van de Saxenburgh Groep naar zorgcentrum ’t Vlierhuis aan de Haarsweg gebracht. Vanaf daar vertrok de stoet gezamenlijk naar het sportpark om vanaf daar de route van 3 kilometer af te leggen, de route die rolstoelvriendelijk is. De wandelaars liepen niet mee tijdens het defilé, maar zaten voor het Vlierhuis naar de stoet te kijken.

De woon-zorgcentra van de Saxenburgh Groep namen deel aan het gemeentelijke project ‘Beweegimpuls voor kwetsbare senioren’, omdat zij ouderen willen stimuleren om zoveel mogelijk te blijven bewegen.  In het kader daarvan is vorig het initiatief genomen om dit jaar een dag mee te doen aan de wandelvierdaagse. Een succes, gezien de belangstelling onder de senioren. Het aantal deelnemers op leeftijd is bijna het dubbele ten opzichte van vorig jaar.