Avondwandel4daagse droog van start, lopers door zorgcentra

Ommen – De deelnemers van de ‘avondwandel4daagse’ in Ommen konden ondanks de dreigende weersvoorspelling vanavond gewoon van start. De organisatie hield de weersverwachtingen de hele dag nauw in de gaten, maar nam bij de start om 18:00 het besluit dat de deelnemers gewoon van start konden gaan. Op dat tijdstip gingen de deelnemers van de tien kilometer van start, met een kwartier later die van de vijf kilometer, en nog eens kwartier later die van drie kilometer.

Bij de eerste wandel dag gisteren gingen 1296 deelnemers van start op het sportpark. Elk jaar gaat een kleine bijdrage naar een goed doel. “Van elke deelnemer gaat een klein deel van het inschrijfgeld naar de mooie en hartverwarmende actie van CAMO & Friends 4 SMA.” verteld de organisatie.

De deelnemers die drie kilometer lopen gingen door ’t Vlierhuis.

De deelnemers die de route van drie kilometer lopen gingen vanavond langs bij zorgcentrum ’t Vlierhuis. De lopers van de vijf en tien kilometer liepen door het atrium van zorgcentrum Oldenhaghen. Bij beiden werden de deelnemers toegezongen door de bewoners van de zorgcentra, en kregen bij vertrek een krentenbolletje.

Er worden vier avonden gewandeld, op de avond van aankomende donderdag wordt zoals altijd met een groots defilé afgesloten. Dan verzamelen de wandelaars zich op het grasveld voor de Profit Gym. Daar krijgen de wandelaars die er alle vier dagen bij waren een medaille om hun nek. Aansluitend zullen de omgeklede kinderen van de elf deelnemende basisscholen, en de andere groepen, onder de klanken van drie muziekverenigingen over de Haarsweg naar het sportpark te gaan.