Automobiliste botst tegen Rabobank, fietser naar ziekenhuis

De auto en het pand raakten fors beschadigd.

Ommen – Flink schrikken in het centrum van Ommen vanmiddag. Een vrouw op leeftijd verloor de controle over haar auto, botste tegen een auto, en kwam hard tot stilstand tegen het Rabobankgebouw. De vrouw stond geparkeerd op een van de minder validen parkeerplaatsen voor het bankgebouw en reed de parkeerplaats op in de richting van de JUMBO-supermarkt. Door nog onbekende oorzaak versnelde ze en botste ze tegen een geparkeerde personenauto. Na de botsing tegen de personenauto ging de grijze Peugeot hard naar rechts richting het voetgangersgebied tussen de JUMBO-supermarkt en de Rabobank. Hier botste de auto tegen het bankfiliaal, het voertuig raakte het pand op de rand van een muur en het kozijn van een groot raam.

De auto stond geparkeerd voor de Rabobank, en botste op de links afgebeelde grijze Audi. Daarna ging het voertuig naar rechts.

De muur en het kozijn raakte fors beschadigd. De buitendienst van de gemeente Ommen is komen kijken om het ontstane gat provisorisch af te dekken. Zij zullen gaan overleggen met het beheer van de Rabobank. De vrouw bezeerde haar hand en schrok hevig maar raakte verder niet gewond. Ze is kort gecontroleerd door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance en werd opgevangen in het Rabobank filiaal.

Enkele jonge fietsers die in het gebied aanwezig waren kwamen in het nauw en zijn mogelijk door de auto geraakt. Een van hen kwam lelijk ten val en is na een korte controle door ambulancepersoneel voor verdere controle naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De politie doet onderzoek en is nog bezig met het horen van getuigen.

Ondanks de forse schade aan het bankgebouw meldt de Rabobank Vaart en Vechtstreek dat de openingstijden ongewijzigd blijven.