Hardenberger (21) overleden bij eenzijdig ongeluk op N34 in Rheezerveen

RHEEZERVEEN – Op de vroege ochtend van maandag 29 oktober heeft een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden op de N34 ten westen van Hardenberg. Een automobilist reed rond tien voor vijf op de N34 vanaf Hardenberg in de richting van de Witte Paal rotonde, waar de N34 kruist met de N36, en kwam links naast de weg. Na een stuk door de berm te hebben gereden botste de stationwagen op een boom. Dit gebeurde tussen de Stoetendijk en de Willemsdijk.

De 21-jarige mannelijke bestuurder uit Hardenberg, tevens de enigste inzittende, raakte levensgevaarlijk gewond. Voorbijgangers, waaronder een passerende militair, verleenden eerste hulp. Ondanks de inzet van de voorbijgangers en de met spoed gearriveerde hulpdiensten mocht hulp niet meer baten. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. De politie heeft de naasten van het slachtoffer in kennis gesteld.

Direct na het ongeval werd de provinciale weg tussen de kruising met de N36, bij de Witte Paal rotonde, en bij Hardenberg, ter hoogte van de kruising met de N343, afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt op deze locaties omgeleid naar de N377. Doordat de N34 tussen Hardenberg en Coevorden wegens werkzaamheden is afgesloten is er vanmorgen relatief weinig verkeer. Het vrachtverkeer dat op de N34 voor het ongeval kwam vast te staan heeft het ongeval onder begeleiding van de politie kunnen passeren. Een aannemer heeft zicht ontnemende hekken rondom de plaats van het ongeval geplaatst. Onder andere voor de grote hoeveelheden scholieren die elke ochtend via de parallelweg naar hun school in Hardenberg gaan.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend. De verkeersongevallen analyse dienst van de politie doet onderzoek op de plaats van het ongeval.