Man (20) uit Ede omgekomen bij ongeval op N36 in Arriën

Arriën – Op de N36 tussen Ommen en de Witte Paal rotonde heeft vanmorgen een ernstig verkeersongeval plaats gevonden. Kort voor acht uur botste een vrachtwagen combinatie en een kleine personenauto met elkaar. Dit gebeurde, vanaf Ommen gezien, vlak voor de viaduct van de Schapendijk. De personenauto reed in de richting van de Witte Paal, en botste met de linker voorzijde van de tegemoetkomende vrachtwagen. Na de botsing eindigde de personenauto in de zuidelijke sloot van de N36, waarin een laagje water staat.

De personenauto eindigde in de zuidelijke sloot.

Andere weggebruikers en toegesnelde hulpdiensten probeerden nog eerste hulp te verlenen maar dit mocht niet meer baten. De bestuurder, een 20-jarige man uit Ede en tevens de enigste inzittende, overleed op de plaats van het ongeval. De voorbijgangers die via het water bij de auto probeerden te komen werden opgevangen in een politiebus. De chauffeur van de vrachtwagen combinatie, van een bedrijf uit Veenoord, bleef volgens de politie ongedeerd.

Voorbijgangers probeerden eerste hulp te verlenen.

De verkeersongevallen analyse van de politie doet op het moment uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval. Het wegdek ligt bezaaid met brokstukken. Een bestelbus die richting Almelo reed kon de brokstukken na het ongeval niet ontwijken en liep links voor een lekke band op. Deze kon worden vervangen waarna de bestuurder van de bus zijn weg kon vervolgen.

Het wegdek raakte bezaaid met brokstukken.

Rijkswaterstaat meldt dat de weg langdurig afgesloten zal zijn. Verkeer wat richting Almelo onderweg was en vast kwam te staan voor het ongeluk is via een hulpdiensten opgang ter hoogte van de Middenweg weggesluisd. Het verkeer richting Ommen kon via onder andere een pech haven gedeeltelijk draaien.

De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd.