Ommenaar (43) komt om bij botsing met camper op beruchte N36 in Stegeren

Stegeren – Een 43-jarige man uit Ommen is aan het einde van de ochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de N36 in Stegeren. Het ongeval gebeurde rond twintig voor twaalf ongeveer halverwege tussen de viaduct van het Zwarte Pad, en de welbekende rotonde Witte Paal; waar de N36 kruist met de N34.

De omgekomen automobilist was de bestuurder van een kleine personenauto, en kwam vrijwel frontaal in botsing met een camper. Die laatstgenoemde raakte na de aanrijding naast de weg, en kwam tot stilstand tegen een geluidswal. De personenauto kwam midden op de rijbaan tot stilstand.

Andere automobilisten stopten om hulp te verlenen, en seinden de hulpdiensten in. De traumahelikopter uit Nijmegen ging met een mobiel medisch team onderweg, maar draaide al snel weer om. Alle hulp bleek voor de bestuurder van de auto tevergeefs, en de automobilist overleed op de plaats van het ongeval.

De twee inzittenden van de camper – een 66-jarige man en een 65-jarige vrouw uit Gieten – zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd, maar liepen volgens de politie geen ernstige letsels op. De doorgaande rijksweg is sinds het ongeval gebeurde afgesloten tussen de N340/N48 bij Ommen en de N34 bij Hardenberg. Het verkeer wordt omgeleid via de N377 bij Dedemsvaart.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing van de politie. Beide betrokken voertuigen zijn zwaar beschadigd. De net een jaar oude camper en de 16 jaar oude Peugeot 107 zullen door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.

Berucht

De N36 staat bekend als een beruchte weg, omdat er relatief veel dodelijke ongevallen gebeuren. Op het stuk weg waar het ongeval vanmorgen plaatsvond zijn de afgelopen jaren al vaker ongevallen fataal afgelopen. Afgelopen juni werd bekend dat minister Harbers 115 miljoen euro wil inzetten om de weg veiliger te maken. Het uitgangspunt daarbij is om in 2025 beide rijbanen van elkaar te hebben gescheiden.