Automobilist gewond na crash tegen boom naast Stouweweg

OMMEN – Een automobilist is vanmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stouweweg ten westen van Ommen. De man reed rond twintig voor zes op de Stouweweg uit de richting van Vakantiepark Calluna naar de Hessenweg (N340). Vlak voor de laatste bocht naar links kwam hij naast de weg en botste daarna op een boom die voor hem links van de weg stond. Het voertuig draaide om zijn as en kwam tot stilstand op het wegdek, voordat het in een brede sloot terecht kon komen.

De automobilist raakte links van de weg een boom waarna het voertuig tot stilstand kwam op het wegdek.

De bestuurder kon uiteindelijk onder begeleiding van ambulancepersoneel zelf uitstappen en naar de ter plaatse gekomen ambulance lopen. De brandweer kwam eveneens met spoed ter plaatse en heeft het voertuig veiliggesteld. Na kort te zijn behandeld op de plaats van het ongeval is de man per ambulance afgevoerd naar de Isala Klinieken in Zwolle.

Wat de aard en ernst van het letsel van de man zijn is onbekend. Wel lijkt hij met zijn hoofd hard tegen de voorruit van de auto te zijn gekomen, mogelijk heeft hij geen gordel gedragen. De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft op de plaats van het ongeval geen onderzoek gedaan. Een bergingsbedrijf heeft het verwoeste voertuig geborgen. Tijdens de hulpverlening en berging van het voertuig is de Stouweweg afgesloten geweest voor al het verkeer.

De bestuurder lijkt met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto te zijn gekomen. Mogelijk droeg hij geen gordel.