Autobedrijf Bouwman neemt vanaf volgend jaar Peugeot garage over

Ommen – Autobedrijf Bouwman neemt vanaf begin volgend jaar de Auto Palace Peugeot garage aan de Patrijsstraat in Ommen over. Met deze overname breidt Bouwman het bedrijf uit naar twee vestigingen in Ommen. Bij de overname gaat ook het dealerschap van Peugeot over naar Bouwman. Bouwman is nu al dealer van Citroën, en het daarvan afgesplitste DS Automobiles. Na de overname zal de Peugeot garage de naam Autobedrijf Bouwman Ommen Peugeot gaan dragen.

Autobedrijf Bouwman bestaat sinds 1983 en is sinds 1986 dealer van Citroën. Toen het pand aan de Hammerweg in 2012 werd uitgebreid en verbouwd werd ook een DS Automobiles showroom gerealiseerd. Na meer dan 30 jaar Citroën te hebben vertegenwoordigd wordt daar vanaf januari 2019 dus het merk Peugeot aan toegevoegd. Alle merken zijn onderdeel van de ‘Groupe PSA’, dat ook eigenaar is van bijvoorbeeld Opel.

“Het merk Peugeot is een mooie aanvulling voor ons bedrijf, de merken hebben vele overeenkomsten en toch allebei een andere visie. Het merk Citroën heeft de volledige focus op comfort en een eigenzinnige uitstraling, het merk Peugeot is daarnaast meer gericht op sportiviteit en een bijzonder interieur door het nieuwe i-Cockpit dashboard wat zich kenmerkt door een compact stuurwiel. Motorisch en qua techniek wordt er veel samen gewerkt, het voordeel is dat we de kennis kunnen bundelen en in veel gevallen de onderdelen kunnen combineren.” schrijft het autobedrijf in een persbericht.

Alle 7 medewerkers van Auto Palace Ommen gaan mee naar Bouwman, wat nu 9 medewerkers heeft.