Auto velt boom na crash met andere auto op Hammerweg

OMMEN – Op de avond van zaterdag 25 augustus heeft kort na elf uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Hammerweg in Ommen. Tussen de kruising met respectievelijk de Wolfskuilstraat en de Bergweg, vlak voor de spoorwegovergang, kwamen twee personenauto’s met elkaar in botsing. Een stel was bij familie in Groningen op bezoek geweest en op de terugweg richting Nijverdal toen vlak na de Wolfskuilstraat uit het niks een auto op hun linkerflank botste.

De witte auto van het stel uit Nijverdal werd vol in de linker flank geschampt. Op de achtergrond rechts de plek waar de blauwe auto eindigde.

Deze auto, een donkerblauwe Volkswagen, kwam vanaf het zuiden en raakte door een onbekende oorzaak in een slip. De auto botste tegen de witte Toyota van het stel uit Nijverdal en spinde verder, met de linker achterzijde tegen een boompje op de hoek van de Hammerweg en Wolfskuilstraat. Dit boompje werd geveld en het wegdek tussen beide auto’s raakte bezaaid met glas splinters en brokstukken. Ook in het blauwe voertuig zat een stel, waarvan in ieder geval de bestuurster uit Ommen kwam. Deze bestuurster en de mannelijke passagier bleven ondanks de flinke schade aan het voertuig ongedeerd. Ook de bestuurder en de vrouwelijke passagier van de witte personenauto kwamen met de schrik vrij.

De blauwe auto velde een boom na de crash tegen de witte auto.

Beide zwaar beschadigde auto’s zijn door bergingsbedrijf Autax afgevoerd. Het met brokstukken bezaaide wegdek werd mede door een buurtbewoner schoon gemaakt en de gevelde boom is met vereende krachten aan de kant gesleept.