Vrouw (39) uit Hoogeveen bestuurde auto die twee minderjarige fietsers schepte in Witharen

Witharen – Een personenauto is vanmiddag naast de Balkerweg terecht gekomen en heeft daarbij twee fietsers geschept. Het ging rond kwart voor vier mis vlakbij de kruising met de Witharenweg. De automobiliste reed vanaf Ommen in de richting van Witharen toen het voertuig, na het zich er nu laat uit zien, tussen De Haar en de Witharenweg in een slip raakte. Het voertuig kwam via de tussenberm op het naastgelegen fietspad terecht. Hier fietsten op dat moment twee tieners in de richting van Witharen. De jongens werden door de auto geschept en kwamen volgens omstanders beiden, via het prikkeldraad, in het naast gelegen bosperceel terecht. De personenauto kwam enkele meters verderop tot stilstand.

De fietsen kwamen in het prikkeldraad terecht.

Voor zover nu bij de politie bekend fietsten beide jongens met zijn tweeën, en niet in een groep. Omstanders verleenden direct eerste hulp aan de jongens en de automobiliste. Beide jongens liepen letsel op. Eén van hen zou er ernstig aan toe zijn maar dit kan nog niet bevestigd worden. De automobiliste liep lichte verwondingen op. Alle drie zijn per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd.

Een aantal jongens uit een groep scholieren die enkele minuten achter de geraakte jongens fietsten vertelden dat de auto hun op hoge snelheid inhaalde op de Balkerweg. Ook een automobilist die op de Balkerweg reed verteld een soortgelijk verhaal. Of dit daadwerkelijk het geval is wordt onderzocht door de politie. De verkeersongevallen analyse van de politie doet uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeluk. De Balkerweg is tussen de kruising met De Haar en bebouwde kom van Witharen afgesloten.

Scholieren op weg naar huis kwamen voor een afgesloten fietspad te staan.

Update:
Een woordvoerder van de politie meldt desgevraagd dat de geraakte fietsers twee minderjarige jongens uit Balkbrug zijn. Eén van hen heeft meerdere botbreuken opgelopen. De bestuurster van de auto is een 39-jarige vrouw uit Hoogeveen.