Auto raakt op vangrail bij rotonde N36/N340 en eindigt op dak

Ommen – Een auto is vanmiddag op het dak beland bij een ongeval op de rotonde waar de N36, N340 en N48 samenkomen nabij Ommen. Het ging daar kort voor vier uur mis toen de bestuurster van een Renault Twingo de bypass van de N340 naar de N36 wilde nemen.

De auto kwam in de binnenbocht naast het wegdek. Waarschijnlijk heeft de neerslag die vlak daarvoor viel, in combinatie met de beperkte hoeveelheid profiel op de voorbanden, daarbij een rol gespeeld.

De wagen kwamen naast de weg op de plek waar de vangrail voor de brug over het Ommerkanaal begint. De rechter voorkant van de auto kwam op die vangrail terecht, wat uiteindelijk tot gevolg had dat de auto kantelde, en op het dak terecht kwam.

De inzittenden, twee jonge vrouwen, droegen hun gordel en konden ongedeerd uitstappen. Ze zijn kort gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig.

Doordat het ongeval op de bypass plaatsvond was het hinder voor het overige verkeer vrij minimaal, dat kon namelijk via de ‘gewone’ rotonde de afslag nog nemen. Toen de auto door bergingsbedrijf Autax weer op vier willen werd gezet moest de afslag wel tijdelijk worden afgesloten. De flink beschadigde Renault is door de berger afgevoerd.