Alsnog een voetpad bij herinrichting kruising Vechtkade

Ommen – De gemeente Ommen gaat op de kruising van de Prinses Julianastraat met de Vechtkade in Ommen naast het eerder geplande fietspad ook een voetpad realiseren. Dit bevestigd woordvoerder Aly Luth desgevraagd. ā€œEr wordt naast het fietspad een voetpad gerealiseerd. Hierdoor kunnen ook voetgangers veilig de Vechtkade oversteken. Aangezien er sprake is van een uitrit hebben fietsers en voetgangers voorrang op het verkeer dat van de uitrit gebruik maakt.ā€ aldus Luth.

De definitieve tekening voor de nieuwe situatie.

Inloopbijeenkomst

Tijdens een inloopbijeenkomst op afgelopen 12 juni werd duidelijk dat er in de gemaakte plannen geen oplossing voor voetgangers was opgenomen. Op opmerkingen van aanwezige belangstellenden reageerden Sake Pol en Sandro Vlug van gemeente Ommen en Gerard Oord van adviesbureau Buro Noord destijds elk afzonderlijk van elkaar dat de voetgangers maar gebruik moesten maken van het fietspad waar de fietsers ook in twee richtingen moeten oversteken.

Na de inloopbijeenkomst reageerde de gemeente desgevraagd dat er tijdens de bijeenkomst inderdaad door aanwezigen was opgemerkt dat er geen voorzieningen waren voor voetgangers. “De komende dagen zal bekeken worden of aanpassing van het ontwerp noodzakelijk is of dat voetgangers gebruik kunnen maken van de reeds aanwezige voorzieningen, vergelijkbaar met de huidige situatie.” aldus Luth destijds. Het aanpassen van het ontwerp bleek noodzakelijk en een voetpad is nu -ten opzichte van het fietspad- aan de zijde van de Vechtkade toegevoegd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden van de eerste fase zijn gisteren gestart door de uitvoerder REKO uit Raalte. Hierbij wordt het fietspad enkele meters opgeschoven richting de Prinses Julianastraat. Bij het fietspad wordt nu aan de zijde van de Vechtkade ook een voetpad aangelegd. Aangezien er straks sprake is van een uitrit constructie hebben de fietsers en daarmee nu ook de voetgangers straks voorrang op het verkeer dat gebruik maakt van de uitrit.