Agent moet pepperspray gebruiken bij aanhouding na mishandeling

Ommen – In de nacht van zaterdag 27 januari op zondag 28 januari is de politie van Ommen rond 03:00 ter plaatse gevraagd bij een café op de Markt in het centrum van Ommen. Hier was iemand door het lint gegaan tegen de portier van dit café. De man mocht niet naar binnen en was al eerder die avond vervelend geweest. De man kon het niet uitstaan dat hij niet naar binnen mocht en ging de confrontatie aan met de portier. De man verzette zich bij zijn aanhouding zo hevig dat een agent pepperspray moest gebruiken. Met behulp van omstanders en de portier van het café kon de 23-jarige man uit Ommen uiteindelijk alsnog worden aangehouden op straat. De verdachte is daarna meegenomen naar het bureau in Ommen en later ingesloten in het cellen complex in Zwolle.

De 23-jarige verdachte is aangehouden voor mishandeling, bedreiging en belediging. De portier van het café heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij raakte niet ernstig gewond en kwam vrij met een paar lichte plekken. Een andere man die uitging en ook verwikkeld raakte in deze situatie heeft aangifte gedaan van bedreiging.

Het is niet duidelijk bij welk café het incident heeft plaatsgevonden. Ondanks diverse tips meldt De Vrienden Ommen desgevraagd dat het niet bij hun heeft plaatsgevonden.