Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied Vechtdal zo goed als afgerond

Ommen – Meer dan 3300 huishoudens in het buitengebied van het Vechtdal hebben inmiddels een werkende glasvezelverbinding. Glasvezel buitenaf, de Vechtdal gemeenten, glasvezelambassadeurs en de aannemer BAM kwamen gisteravond bij elkaar om de afronding van de aanleg van het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf in het Vechtdal te vieren. Nog een kleine 150 adressen krijgen in de komende weken een aansluiting. Het feestelijke moment vond plaats bij restaurant De Mol in het buitengebied van Zwolle, waar sinds vrijdag een werkende glasvezelaansluiting is.

Bij het moment waren er toespraken van wethouder Schuurman van Dalfsen, wethouder Bongers van Ommen en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf. Wethouder André Schuurman was in januari 2018 ook aanwezig bij de eerste schop in de grond voor het gebied. Hij blikt tevreden terug op de totstandkoming van de aanleg. “Het is een project geweest waarbij heel veel inwoners hun schouders eronder hebben gezet. Dit heeft geleid tot het punt waar we nu staan: het buitengebied is klaar voor de toekomst. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!” aldus de wethouder.

Snel internet

Ook wethouder Leo Bongers van Ommen is blij met de succesvolle afronding van de aanleg van het glasvezelnetwerk. Snel internet is belangrijk voor de regio. “Glasvezel heeft voordelen voor veel verschillende gebruikers in de gemeente Ommen, te denken aan jongeren, agrariërs, ondernemers en ook ouderen. Met name ouderen die in het buitengebied wonen hebben baat bij een betrouwbare internetverbinding omdat dit ‘zorg op afstand’ mogelijk maakt. Hiermee kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Een goede ontwikkeling met het oog op de vergrijzing,” licht hij toe.

Aanleg

Ook Jos van der Klauw, directielid van Glasvezel buitenaf, is tevreden met het resultaat. “De aanleg in Vechtdal is zeer voorspoedig verlopen. Er is zo’n 700 kilometer aan glasvezelgeul gegraven. Daarbij zijn de werkzaamheden voorbij bijna 5000 adressen gekomen. Mijn complimenten aan de mensen van de BAM dat ze dit in iets meer dan een jaar, waaronder twee winters, konden doen. Ik wens onze klanten veel plezier van hun nieuwe aansluiting,” aldus Van der Klauw.