‘De Muziekfabriek’ met spetterend concert afgesloten

Ommen – Vanavond is het muziek-kennismakingsproject ‘De Muziekfabriek’ in Ommen afgesloten met een spetterend eind concert in speelparadijs Octo4Kids in Ommen. De kinderen hebben de afgelopen weken zes lessen gehad om zich voor te bereiden. Het project is een initiatief van de stichting Harmonie Fanfare Muziekonderwijs Ommen, ook wel bekend als HaFaMO. In totaal deden 28 kinderen mee in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. De deelnemende kinderen hoefden vooraf geen enkele ervaring met muziek te hebben. Onder begeleiding van drie muziekcoaches leerde de deelnemers spelen op de saxofoon, klarinet, trompet, bugel, bariton en trommel.

Dirigent Bert Groothedde begeleide het eind concert.
Dirigent Bert Groothedde begeleide het eind concert.

De gemeente Ommen steunt het project waardoor de eigen bijdrage van deelnemers laag kan blijven. Voor 15 euro konden de kinderen mee doen. Bij het project maakten kinderen op een leuke manier kennis met het spelen van een instrument. De deelnemende leerlingen hebben tijdens het project een instrument in bruikleen gekregen waarop ze ook thuis konden spelen. Het gebouw van muziekvereniging Soli Deo Gloria, toevallig gelegen tegenover Octo4Kids bood de afgelopen dinsdag middag ruimte voor het maken van muziek.

Het eind concert trok veel bekijks van ouders en familie van de deelnemende kinderen.
Het eind concert trok veel bekijks van ouders en familie van de deelnemende kinderen.

Het eind concert wat vanavond plaatsvond werd begeleid door dirigent Bert Groothedde, alle 28 kinderen deden mee. Achteraf kregen de twee jongste deelnemers een diploma van wethouder Ko Scheele die namens de gemeente aanwezig was. Uiteraard kregen alle andere deelnemers ook een diploma.