49-jarige Ommenaar omgekomen bij bedrijfsongeval in Balkbrug

Balkbrug – Bij een bedrijfsongeval bij een varkensfokkerij en opfokbedrijf aan de Derde Schansweg in het buitengebied van Balkbrug is vanmorgen een 49-jarige man uit Ommen om het leven gekomen.

Het ongeval vond plaats bij varkens fokkerij en opfokbedrijf ‘De Schanshoeve’. Het bedrijf is onderdeel van Handelshuis Schuttert en verhandelt biggen en varkens, verzorgt het vervoer, en fokt ook zelf varkens of mest ze af op vijf bedrijven rondom Ommen waaronder De Schanshoeve. Het hele bedrijf telt zo’n 65 medewerkers.

De medewerker van het bedrijf kwam tussen negen en tien tijdens onderhoudswerkzaamheden vast te zitten in een brijvoer menger. Volgens Ella Broos, woordvoerder van de Inspectie SZW, was de man daar alleen aan het werk en werd hij later gevonden door collega’s. “Hoe de man om het leven kwam wordt onderzocht. Ik kan momenteel niet vertellen of de man klem kwam te zitten of dat de man door een val om het leven is gekomen.” aldus Broos. De hulpdiensten rukten groots uit maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer was bij het aantreffen door zijn collega’s al overleden.

Onderzoek

Twee inspecteurs van de Inspectie SZW doen onderzoek naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. “Dit kan nog wel drie maanden duren voordat de resultaten hiervan bekend zijn.” volgens Broos. De exacte toedracht is vanmiddag onderzocht via forensisch onderzoek. De Inspectie SZW bekijkt tevens of alle voorzorgsmaatregelen voor het onderhoud aan de tank waarin het brijvoer wordt gemengd werden gevolgd.