44ste zeskamp in Witharen van start

Witharen – De 44ste editie van de jaarlijkse zeskamp in Witharen is vanmorgen ondanks de gure luchten feestelijk geopend. Het startsein voor de wedstrijdelementen werd rond elf uur gegeven door wethouder Leo Bongers, het is zijn eerste publieke functie sinds zijn installatie begin deze maand. Bongers werd door de spreker over gehaald om als eerste als aap mee te doen aan het eerste onderdeel van de zeskamp.

Wethouder Bongers als 'aap' om het eerste onderdeel te starten.
Wethouder Bongers als ‘aap’ om het eerste onderdeel te starten.

De zeskamp vindt plaats op een grasveld naast basisschool De Triangel in de kern tussen Ommen en Balkbrug. De zes teams met deelnemers van jong tot oud doen mee aan verschillende onderdelen zoals de stormbaan en verschillende spellen over een waterbak. Eén van deze onderdelen is het ‘autoproppen’ waarbij tien deelnemers via twee banen over een waterbak moeten slingeren om vervolgens allemaal in één Ford Ka te klimmen.

Tien deelnemers in een Ford Ka.
Tien deelnemers in een Ford Ka.

Vanavond wordt iedereen uitgenodigd in ‘de tent’ naast de school. Hier zal de theorieronde gespeeld worden, die ook meetelt met de puntentelingen van de zeskamp. Hierna wordt een playbackshow gehouden voor alle leeftijdscategorieën. Na dit alles zal de prijsuitreiking plaats vinden.