40e editie Tronktoernooi op alternatieve wijze

Ommen – Dit jaar zal in het eerste weekend van juli geen Tronktoernooi zijn op de Paardeweide. Door overheidsmaatregelen is voetballen in partijvorm niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat de organisatie dit weekend ongemerkt voorbij laat gaan. Een online quiz op 4 juli, in samenwerking met lokale horeca, moet toch voor een memorabele 40e editie van het Tronktoernooi zorgen.

Door de coronaperikelen werd de organisatie van het Tronktoernooi gedwongen om op zoek te gaan naar alternatieven. Dat alternatief is nu gevonden. Zaterdag 4 juli test de organisatie de kennis van het meest nostalgische voetbaltoernooi van Ommen. Via een livestream kan dan interactief worden meegedaan.

Ommen doe(t) wat terug

Voor extra gezelligheid, werkt de organisatie samen met verschillende horeca in Ommen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om heerlijke borrelpakketjes bij de organisatie te bestellen. Die lekkernijen zijn samengesteld door het Paviljoen aan de Vecht, De Vrienden, Jipp’s Pub en De Herberg. Bij een regulier Tronktoernooi draait de organisatie het merendeel van de omzet door consumpties, en ook dit jaar doet de organisatie een beroep op de dorst en eetlust van de deelnemers, en zo wordt er ook wat terug gedaan voor de lokale horeca.

Jeugdkamp Ommen

Naast de steun voor de lokale horeca, richt de organisatie zich ook weer op een lokaal goed doel. Dit jaar quizzen de deelnemers voor Jeugdkamp Ommen. De vijf euro inschrijfkosten gaan volledig naar dat goede doel. Jeugdkamp Ommen is een initiatief dat ervoor zorgt dat jongeren tussen de 10 en 16 jaar gezellig met elkaar op vakantie kunnen. Dit geldt voor iedereen, maar de organisatie richt zich ook op jongeren die door hun thuissituatie normaal niet op vakantie kunnen. Jeugdkamp Ommen biedt hen een mogelijkheid om er toch even tussenuit te gaan en te genieten van een leuke week, waar ook nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Op de hoogte

Via het Instagram account van de organisatie, dat te vinden is via @Tronktoernooi, wordt gedeeld hoe men zich kan aanmelden. Ook worden de vaste leiders van de horecateams benaderd, om een uitnodigingslink met iedere deelnemer te delen.