3FM Serious Request voert door Lemele, Ommen, Witharen en Ommerschans

Hilversum – De voettocht waarmee DJ’s van radiozender 3FM in de week voor kerst geld inzamelen voor het Rode Kruis voert dit jaar onder meer door Lemele, Ommen, Witharen en de Ommerschans. Zes radiopresentatoren lopen tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline zo’n 500 kilometer van Goes naar Groningen om de strijd tegen mensenhandel te steunen. De DJ’s die dit jaar meedoen zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman, en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, maakte 3FM vanochtend bekend. “Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren”, aldus 3FM.

Estafette

Dit jaar wordt de route afgelegd als een estafette en wisselen de DJ’s elkaar af bij zogenaamde ‘chequepoints’; één van deze punten is in Ommen. Daarbij is dan een feestelijk evenement met verschillende optredens en activiteiten. Actievoerders en bezoekers kunnen hiernaartoe komen om het door hen ingezamelde geld te doneren. Op 23 december worden de plekken binnen de gemeente Ommen aangedaan. De 20e etappe die acht uur ’s morgens begint eindigt via Lemele in Ommen. De 21e etappe gaat hier ’s middags om twee uur van start, en gaat dan naar Witharen en Ommerschans en eindigt in Zuidwolde.

De zes DJ’s die dit jaar meedoen. Foto: NPO 3FM

Verdeeld in koppels van twee maken de DJ’s tijdens de tocht 24 uur per dag live radio, en bezoeken zij acties die luisteraars organiseren. De DJ’s starten op 18 december in Goes en eindigen op kerstavond in Groningen, waar dan een eindshow plaatsvindt en de opbrengst van de actie bekend wordt gemaakt.

Sponsorloop

Om de actie te kunnen helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst een onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop. “Het doel van 3FM Serious Request: The Lifeline blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden. Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj’s op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk”, aldus Sharid Alles, zendermanager van 3FM. Luisteraars kunnen zich inschrijven voor 10 euro, wat volledig naar de actie gaat, en met zoveel mogelijk sponsoren een etappe meelopen met de DJ’s. Een etappe is ongeveer tussen de 17-20 kilometer.

Andere opzet

De actie is de opvolger van het 3FM Serious Request glazen huis waarmee jarenlang miljoenen euro’s werden opgehaald voor diverse goede doelen. De slinkende belangstelling maakte een andere opzet van de actie nodig. Dat gebeurde vorig jaar met de eerste editie van The Lifeline, waarmee onder het motto ‘Red levens: join The Lifeline’ 1,3 miljoen euro werd opgehaald.