39e Tronktoernooi van start op Paardeweide in Laerbos

Ommen – Alweer de 39e editie van het Ommer Tronktoernooi is vanavond van start gegaan op de Paardeweide in het Laerbos. Vanavond en morgen is het grasveld achter de ijsbaan weer het decor van een prestigieus schouwspel tussen de verschillende horecateams uit Ommen. In totaal doen er dit jaar 8 teams mee aan het toernooi.

Vorig jaar werd de Burggraaf in de spannende finale verslagen door Jipp’s Pub. Zij zijn dit jaar opnieuw de favorieten, al komt er genoeg concurrentie van de teams Vrienden Ommen, Team Vijn, SC Clees, De Herberg, Tronk en Big Bull. Net als ieder ander jaar is het Laerbos weer de fraaie plek waar gevoetbald wordt. Vanavond werd de bal rond 18:30 voor het eerst aan het rollen gebracht. Morgen zal om 16:15 de finale van start gaan, waarin wordt beslist wie zich dit jaar de winnaar van het tronktoernooi mag noemen.

CaMo & Friends 4 SMA

Het Tronktoernooi staat ieder jaar in het teken van een goed doel, dit jaar wordt de opbrengst van het toernooi gedoneerd aan de actie CaMo & Friends 4 SMA. Deze actie is opgezet door vrienden van Jan Jaap Lucas en Linda Meijerink. Hun kinderen Cato en Moos hebben de progressieve spierziekte SMA. In Ommen is het initiatief inmiddels een begrip geworden door de vele evenementen die aan de actie doneren. Het bestuur van het Tronktoernooi levert graag een extra bijdrage, om nog meer geld op te brengen voor het onderzoek naar SMA. ‘SMA de wereld uit’ is dan ook het motto dat dit jaar met het Tronktoernooi verbonden is.