30ste Bentum Nijboer Schoolvolleybal toernooi na jaren coronastilstand gespeeld

Ommen – Volleybalvereniging Volco heeft vandaag weer het Bentum Nijboer Schoolvolleybal toernooi voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in de gemeente Ommen georganiseerd. Het was de dertigste keer dat het toernooi werd gehouden.

Door de coronapandemie kon het toernooi de afgelopen jaren niet doorgaan. De laatste editie dateert alweer van 2019, toen ging de OBS De Dennenkamp er met de wisselbeker vandoor.

Het spektakel dat normaliter op de derde woensdag van maart wordt georganiseerd werd ook dit jaar weer uitgesteld naar een later moment. De beperkingen waren op de geprikte datum dan wel grotendeels opgeheven, maar de voorbereidingstijd en toch ook de twijfel bij een aantal scholen heeft Volco doen besluiten om het toernooi eenmalig naar juni te verhuizen.

Dat had weer tot gevolg dat er een aantal scholen wegens geplande schoolreisjes niet mee kon doen. Maar om de huidige groepen 7 en 8 toch kennis te laten maken met volleybal werd vandaag gekozen als speeldatum. In totaal deden 16 teams mee aan het toernooi in de Carrousel. Wel iets minder dan normaal, maar meer dan genoeg voor een leuk en spannend toernooi.

Na een middag enthousiast te hebben gespeeld werd door Jan Willem Bentum van hoofdsponsor Bentum Nijboer notarissen de wisselbeker uitgereikt aan het eerste team van de Sint Bernardus. Zij wonnen onder luid gejuich het toernooi. Als prijs krijgt de school ook drie volleyballen van Prins Sport Ommen.

Op de tweede plaats eindigde het tweede team van de Guido de Brès. De derde plaats was voor dezelfde school als de winnaar; hier stond het tweede team op de trede. Ook voor die teams waren er volleyballen. Het toernooi werd verder mede mogelijk gemaakt door Sportrijk, Excello, Douwe’s Dump, Tuincentrum Jurrie Baas, Jumbo en Bakkerij van der Most.

Naast het volleyballen werd er ook een spandoekenwedstrijd uitgeschreven. Elk deelnemend team mocht een spandoek ophangen in de sporthal, die vervolgens werden beoordeeld door een jury.