17de ACO Scholierenloop van start op sportpark

Burgemeester Hans Vroomen gaf het startschot voor de jongens van groep 3.

Ommen – Kort na het avonduur van vrijdag 6 april is de zeventiende editie van ACO Scholierenloop van start gegaan op sportpark de Westbroek in Ommen. De scholierenloop wordt elk jaar georganiseerd door Atletiek Club Ommen Van Elderen voor de basisschoolkinderen uit de groepen 3 tot en met 8 uit de gemeente Ommen. De afgelopen drie woensdagen werd er geoefend onder leiding van gediplomeerde looptrainers. Burgemeester Hans Vroomen gaf vanavond het startschot.

De kinderen uit groepen 3, 4 en 5 begonnen en renden één rondje met een lengte van 400 meter. Het is dit jaar voor eerst dat de leerlingen van groep 5 één rondje lopen. De groepen 6, 7, en 8 lopen twee rondjes met een totaal lengte van 800 meter. Iedere deelnemer ontvangt een medaille. De nummers 1, 2 en 3 van elke categorie belanden op het ereschavot en ontvangen een beker.

Aan het eind van het evenement strijden de scholen onderling tegen elkaar in een estafette. De estafette wordt gelopen door de snelste leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 van elke school. Elke uitgekozen leerling loopt 1 ronde van 400m. De snelste leerlingen van vorig jaar worden door de organisatie uitgenodigd om deel te nemen aan de estafette namens hun school. De winnende school gaat naar huis met een fraaie beker, plus de wisselbokaal. Er zijn individuele prijzen voor de drie snelste jongens en de drie snelste meisjes per startgroep.