11 Aprilplein na jarenlange werkzaamheden eindelijk open

Ommen – Het 11 Aprilplein in Ommen is gisteren opengesteld. Hiermee komt een einde aan de jarenlange werkzaamheden. De politiek wilde dat het nieuwe plein al voor de zomer opengesteld zou worden. Projectontwikkelaar Artica en aannemer van Schijndel melde voor die zomer dat de opening uitgesteld zou worden tot in het najaar.

De LPO diende tijdens de gemeenteraad van 28 juni een motie in om het plein nog voor de Bissinghdagen te openen. Ondanks dat deze motie unaniem werd aangenomen gebeurde dit niet. Het college van burgemeesters en wethouders kon de veiligheid van het publiek bij een opening niet garanderen.

Eind september werd begonnen met de laatste grondwerkzaamheden, dit was de laatste fase van de werkzaamheden aan het plein. Afgelopen weken is het laatste straatwerk afgerond en konden de ondernemers langzaam hun ingang nemen in de panden.

Afgelopen maandag konden medewerkers van de terStal beginnen met het verhuizen vanaf de Bouwstraat. Als alles volgens plan gaat openen zij aankomende donderdag de deuren in het nieuwe pand. Tegenover de terStal zijn werklui bezig om de nieuwe Stout winkel klaar te maken voor de opening op donderdag 8 november.