1000 pakken koffie voor voedselbanken na inzamelactie DE-punten Lionsclub

Ommen/Dalfsen/Nieuwleusen – Met de ‘Douwe Egberts Waardepuntenactie’ van de Lionsclubs Hardenberg en Ommen-Dalfsen zijn bijna een half miljoen Douwe Egberts punten ingezameld. De gezamenlijke leden van de clubs hebben avonden geteld en kwamen op een eindstand van 442.397 punten.

Inzamelen

De punten konden tot en met 31 december worden ingeleverd in verzameldozen die bij supermarkten in de regio stonden. De vestigingen van Albert Heijn in Dalfsen en Nieuwleusen, de Jumbo in Dalfsen en Ommen en de Plus in Nieuwleusen stelden belangeloos hun winkel beschikbaar.

Douwe Egberts

De welbekende Douwe Egberts waardepunten liggen veelal te verfstoffen, zonder dat ze worden ingewisseld. De waardepunten die verzameld zijn worden door Douwe Egberts beloond met pakken roodmerk koffie voor Voedselbanken in de deelnemende gemeenten. De Lionsclubs Hardenberg en Ommen-Dalfsen ondersteunen de Voedselbanken Dalfsen/Nieuwleusen en Hardenberg/Dedemsvaart. “Daarnaast levert DE ook nog eens alle pakken koffie kosteloos af bij de Voedselbank. Daarmee maken we de opbrengst nog effectiever voor alle mensen die een beroep op de Voedselbank doen”, vertelt Suzan Ingelse van de organiserende Lionsclub enthousiast.

De verzameldoos in de Jumbo in Ommen.

Douwe Egberts werkt ruimhartig mee aan de actie en heeft de hoeveelheid ingeleverde punten met 15% verhoogd. “Met deze actie hebben we een geweldig resultaat behaald van ongeveer 1000 pakken koffie. Wij zijn zeer verrast hierdoor maar tegelijk natuurlijk erg blij dat we hiermee de Voedselbank Hardenberg-Ommen kunnen steunen”, besluit Ingelse.