Witharenweg spekglad: automobilist gewond na frontale klap tegen boom

Witharen – Een automobilist is vanochtend vroeg gewond geraakt bij een ongeval op een spekgladde Witharenweg. De jonge man reed vanmorgen op die weg vanaf Witharen in de richting van Oudleusen, toen hij kort voor half acht de controle verloor. De kleine hatchback botste vervolgens frontaal op een boom.

De man was onderweg naar zijn werk, en wist zelf uit de auto te klauteren. Een meisje dat voorbijfietste op weg naar school merkte het ongeval op, en seinde de hulpdiensten in. Niet veel later kwam ook een collega langs die stopte. En een omwonende die door zijn hond werd gewekt kwam ook hulp verlenen.

De man lag op de koude akker, en werd in afwachting van de ambulance in zowel een isolatie- als gewoon deken gewikkeld.  De ambulance moest van ver komen, en arriveerde uiteindelijk een half uur nadat het ongeval had plaatsgevonden. De man is met in ieder geval vermoedelijk beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

Dat de klap hard was blijkt wel uit het feit dat de boom de motor en al zover naar binnen heeft gedrukt, dat de eik tot nagenoeg het begin van de vooruit is gekomen. Brokstukken zoals een koplamp lagen tientallen meters verderop. De verwoeste Citroën C1 is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Dat de weg wel degelijk glad was ondervond de scholiere die 112 had gebeld toen ze haar weg wilde vervolgen, toen ze zelf ten val kwam; zij bleef gelukkig ongedeerd. De weg zit in de eerste strooiroute van de gemeente, maar is spekglad. De politie brengt de gemeente daarvan in kennis.