Wéér ongeval na voorrangsfout op kruising Smitstraat

Ommen – Vanmiddag heeft opnieuw een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Nering Bögelstraat en de Smitstraat, in woonwijk de Laarakkers. Vorig jaar ging het in maart en juli ook al mis op dezelfde kruising. Vandaag ging het rond het middaguur mis.

Een personenauto met Pools kenteken reed over de Nering Bögelstraat in de richting van de Chevalleraustraat. Bij het oversteken van de Smitstraat werd aan een van rechts komende Volkswagen Caddy geen voorrang verleend. De mannelijke bestuurder van de Caddy, tevens de enigste inzittende, kon niet meer afremmen voor de Audi, en raakte deze vlak voor het achterwiel. De Poolse auto tolde daarna, net zoals bij het ongeval in maart vorig jaar, weg de stoep naast het vervolg van de Nering Bögelstraat op.

De drie mannelijke inzittenden van deze Audi raakten net zoals de bestuurder van de Caddy niet gewond. De politie heeft beide bestuurders geassisteerd bij het invullen van de schadeformulieren; iets wat gezien de taalbarrière wat extra moeite koste. Een bergingsbedrijf heeft beide fors beschadigde voertuigen afgevoerd.