Vrouw naar ziekenhuis nadat uitwijkpoging in Eerde tegen boom eindigt

Eerde – Een uitwijkpoging in Eerde is vanmiddag tegen een boom geĆ«indigd. Dit gebeurde rond kwart voor twee op de Hammerweg (N341) in Eerde, tussen Den Ham en Ommen. Een vrouw reed in de richting van Ommen, toen ze bij de kruising met de Baron van Pallandtlaan een auto die voor haar reed en afsloeg moest ontwijken.

Het ontwijken van die auto slaagde, maar de controle over de auto werd verloren. De Ford Ka botste met de rechtervoorkant iets verderop tegen een boom naast de weg, en eindigde op het fietspad naast de weg. Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten.

Tijdens de hulpverlening was de rijbaan en het naastliggende fietspad richting Ommen tijdelijk afgesloten voor verkeer. De politie en de provincie Overijssel -de wegbeheerder- hebben het verkeer voorbij het ongeval begeleid. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is de bestuurster per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd. De zwaar beschadigde auto is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.