Vrouw gewond nadat fietsers botsen bij nieuwe rotonde Chevalleraustraat

Ommen – Een fietsster is rond drie uur vanmiddag gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser op het pas geopende deel van het nieuwe vrij liggende fietspad naast de Chevalleraustraat. Dit gebeurde bij de eveneens nieuwe rotonde van die weg met de Danteweg en Kievitstraat.

Een man die op het twee richtingen fietspad naast de Chevalleraustraat in de richting van de rotonde fietste wilde voor de rotonde de weg oversteken. Volgens een getuige keek hij over zijn schouder achterom, om te zien of dat veilig kon. Een vrouw die vanaf de rotonde tegemoetkwam werd toen echter over het hoofd gezien, met een botsing tot gevolg.

Beide fietsers kwamen ten val; de vrouw het meest vervelend. Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp. En brachten onder andere een parasol om de vrouw uit de bakkende zon te houden. De ambulance moest van ver komen, en het personeel van een passerende ambulance -die al een patiënt vervoerde- ontfermde zich eerst over de vrouw.

De vrouw had onder andere beenletsel, en is met een schepbrancard de brancard opgetild. Na kort ter plaatse te zijn behandeld is ze per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. In een zitje op haar fiets zat een peuter, maar die is voor zover bekend ongedeerd gebleven; het kind is door naasten opgehaald.

Voor de man kwam ook een ambulance. Hij is uitgebreid gecontroleerd op de plek van het ongeval, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Hij kon zijn weg lopend met de fiets aan de hand vervolgen. De fiets van de vrouw werd bij omwonenden veilig gestald.