Vrouw gewond na flinke klapper in buitengebied Oudleusen

Oudleusen – Een jonge vrouw is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Oudleusen. Het ging daar rond tien voor één mis op de kruising van de Westerkampen en de Schoolweg, ten noordoosten van het dorp.

Een Toyota Aygo die op de Westerkampen richting de Hessenweg reed kwam er in botsing met een Volkswagen Polo, die op de Schoolweg uit de richting van Oudleusen kwam. Een voorrangsfout lijkt de oorzaak van het ongeval te zijn.

Na het samenkomen kwam de zwarte Toyota hard tot stilstand tegen een boom. De Polo werd door de klap als het ware gelanceerd, en kwam in een naastgelegen tuin terecht. De bestuurster van de Polo kon nagenoeg ongedeerd uitstappen. Voor de bestuurster van de Aygo liep het samenkomen slechter af. De jonge vrouw is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

De berm waar beide voertuigen terecht kwamen raakte bezaaid met brokstukken. De achterruit van de Aygo lag tientallen meters verderop in dezelfde tuin als waar de Polo terecht kwam.

Opvallend is dat de blauwe Polo in de tuin terecht is gekomen, zonder de heg te hebben beschadigd. Beide zwaar beschadigde voertuigen zijn door een bergingsbedrijf uit de regio afgevoerd.