Vrouw gewond na botsing tegen busperron Chevalleraustraat

Ommen – Een vrouw is vanmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de Chevalleraustraat in Ommen. Ze kwam kort voor half negen met haar auto tegen het verhoogde busperron tussen de Jonkheer van Nahuysstraat en de Nering Bögelstraat. Hoe dat precies kon gebeuren is de politie nog onduidelijk. Het is aannemelijk dat de laagstaande zon een rol heeft gespeeld. De auto kwam meters verderop tot stilstand op het fietspad.

Door de klap tegen de betonnen rand gingen de airbags van de Polo af. De vrouw is voor controle per ambulance naar een ziekenhuis in de regio vervoerd. De auto liep behoorlijke schade op, en liet een meterslang oliespoor achter. De gemeente kwam in actie om het mogelijke gevaar daarvan te neutraliseren. Met de daarvoor bedoelde aanhanger was dit minutenwerk.

Scholieren van het Vechtdal College die per fiets komen maken veelvuldig gebruik van de oversteek bij de Nering Bögelstraat, maar gelukkig fietsten deze er niet op het moment van het ongeluk. De zwaar beschadigde auto is door bergingsbedrijf Autax afgevoerd.

Tijdens de hulpverlening was de weg tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Maar niet iedereen leek te begrijpen wat een politieauto met blauwe zwaailampen die dwars over de weg staat betekend.