Voetgangers geschept op zebrapad Pr. Julianastraat: vrouw wordt gelanceerd en komt meters verderop terecht

Ommen – Twee voetgangers zijn vanmorgen geschept bij het oversteken van een zebrapad in de Prinses Julianastraat. Dat gebeurde bij de beruchte oversteek ter hoogte van de kruising met het Vrijthof en het Lodderholt. De vrouw en man kwamen lopend uit de richting van het Shell tankstation, en wilden via het zebrapad oversteken richting het Vrijthof.

Een automobilist zag beide voetgangers klaarblijkelijk over het hoofd. De man werd geraakt door de auto, maar de vrouw werd vol geschept. Volgens getuigen werd ze gelanceerd, en landde een kleine tien meter verderop op het asfalt. Voorbijgangers en omwonenden verleenden direct eerste hulp. Toevallig passerend personeel van de gemeentelijke buitendienst sloot het stuk weg af.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De 33-jarige vrouw uit Ommen is met behulp van omstanders in alle voorzichtigheid op een schepbrancard getild. Na kort ter plaatse te zijn gestabiliseerd is ze per ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De 26-jarige man uit Wapenveld kwam er op het oog beduidend beter van af, maar voor de zekerheid kwam voor hem nog een tweede ambulance. Ook hij is uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

De Volkswagen Tiguan waardoor de voetgangers werden geschept kwam zo’n 40 à 50 meter verderop tot stilstand. De deuk in de motorkap en voorruit getuigen dat het een flinke klap moet zijn geweest. De 73-jarige man uit Ommen die de personenauto bestuurde, bleef net als zijn passagier fysiek ongedeerd.

De drukke doorgaande weg werd tijdens de hulpverlening en nasleep afgesloten tussen de bewuste kruising en de Den Lagen Oordt. Verkeer kon via de Bouwstraat en Jan Houtmanstraat gemakkelijk omrijden, waardoor de verkeershinder uiteindelijk meeviel.

Een analist van het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie heeft de sporen vastgelegd, en onderzoek gedaan naar het ongeval. Daarbij werden ook de remmen van de bewuste auto getest; die functioneerden. De auto is op eigen terrein gestald. Rond half één werd de weg weer vrijgegeven.

Het is niet de eerste keer dat het flink misgaat op het bewuste zebrapad. In december 2019 werd op dezelfde oversteekplaats een 75-jarige man aangereden, die later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek.