Verboden keeractie op N348 bij Varsen eindigt in ongeval

Ommen – Een keeractie op de N348 bij Varsen is vanmorgen geëindigd in een ongeval. Het ging rond twintig over negen mis bij de zuidelijke oprit vanaf de Varsenerdijk (N340). De bestuurder van een grijze Ford stond daar stil aan de zijkant van de oprit. Een automobiliste reed in een Chevrolet de oprit op, en zag de auto daar staan. Ze ging er van uit dat die daar ook zou blijven staan. Toen zij eenmaal was ingevoegd op de hoofdrijbaan draaide de bestuurder van de Ford plots de weg op.

Mogelijk zag de bestuurder van de Ford de Chevy bestuurster over het hoofd door een vrachtwagen die voor haar reed. Feit is dat onnodig stilstaan en draaien op een provinciale weg niet is toegestaan. De bestuurster van de Chevrolet kon de plots voor haar opduikende auto niet meer ontwijken of ervoor afremmen, en botste vol op de linkerflank van de Ford. Ondanks dat zij dus al flink op snelheid moet zijn geweest bleef het gelukkig bij slechts een pijnlijke duim. Ook de bestuurder van de Ford bleef ongedeerd.

De vrouw in de Chevy was met twee kinderen onderweg naar een schooluitje in Raalte. Ook zij bleven ongedeerd, maar de schrik zat er wel flink in. Een traumabeertje kon deze al wat troosten. Een passerende schooljuf die ook onderweg was naar dat uitje heeft de kinderen meegenomen.

Beide auto’s liepen behoorlijke schade op. De grijze Ford, een topuitvoering van de nieuwste Fiesta, raakte aan de linker zijkant zwaar beschadigd. De schade aan de Chevrolet lijkt op het eerste oog minder, maar ook daar zal ongetwijfeld het een ander beschadigd zijn geraakt onder de huid.