Verboden inhaalpoging op N347 bij Lemele eindigt in ravage, wonderbaarlijk geen ernstig letsel

Lemele – Een inhaalpoging op de N347 bij Lemele heeft vanmorgen geleid tot een ongeval met drie auto’s. Het samenkomen van de auto’s gebeurde kort voor half acht. De bestuurder van een Golf Variant die in de richting van Ommen reed kwam vlak voor de -voor hem naar linksgaande- bocht ter hoogte van de Sogensteeg over de doorgetrokken streep, en op de tegemoetkomende weghelft. Volgens een getuige ging het overduidelijk om een inhaalactie, ook al werd er geen knipperlicht gezien.

Dat er een inhaalverbod geldt is niet zonder reden, en twee tegemoetkomende bestelauto’s werden dan klaarblijkelijk ook over het hoofd gezien. De bestuurder van de voorste tegemoetkomende auto, een Peugeot Expert, zag de tegenligger op zich afkomen. Hij probeerde de Golf te ontwijken, en reed deels de berm in. Maar een aanrijding kon niet worden voorkomen. De gehele linkerzijde van de bestelbus werd geschampt, evenals de aanhanger achter het busje.

De bestuurder van de bestelbus die daarachter reed -hetzelfde model als zijn voorganger maar dan gemaakt door Citroën- kon de aanrijding ook niet voorkomen. Hij werd linksvoor geraakt, en zijn auto kwam daarna in de droge sloot tussen een akker en de berm op zijn kant terecht. Met de gehavende auto’s op het wegdek stopten voorbijgangers om hulp te verlenen.

De drie bestuurders -en tevens de enige inzittenden van de voertuigen- konden zelf uitstappen. En de met spoed ter plaatse gekomen brandweer van Ommen restte alleen het veiligstellen van de voertuigen. De betrokken mannen werden gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar ernstige letsels bleven toch enigszins wonderbaarlijk uit. Alleen de bestuurder van de Golf is voor verdere controle per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd.

Tijdens de hulpverlening en nasleep van het ongeval werd de N347 tussen de afslagen naar de Lemelerweg en Hellendoornseweg afgesloten voor verkeer. Ondanks de zwaailichten had niet iedereen dit tijdig door, met zelfs een bestuurder die een voor de afzetting neergezette pion wist om te rijden. Uiteindelijk viel het verkeershinder relatief mee, doordat men het ongeluk vrij makkelijk via de bebouwde kom van Lemele kon passeren.

Bergingsbedrijf Autax uit Ommen heeft de drie voertuigen en de aanhanger afgevoerd. Alle vier zullen hoogstwaarschijnlijk total loss zijn. Er bleven na het ongeval zoveel brokstukken achter dat wegbeheerder provincie Overijssel een veegwagen liet aanrukken om het wegdek te reinigen.