Veel schade na aanrijding bij Vinkenbuurt, auto eindigt tussen koeien

Vinkenbuurt – Een aanrijding in de buurt van de Vinkenbuurt heeft tot veel schade geleid, maar letsels bleven uit. Het ongeval gebeurde rond één uur vanmiddag op de kruising van De Stouwe en de Middenweg/Middeldijk.

De bestuurder van een bakwagen die op de Middeldijk in de richting van Balkbrug reed zag een op De Stouwe van rechts komende personenauto over het hoofd. De mais die op de akker in de hoek van beide wegen staat heeft daar waarschijnlijk een rol in gehad.

De bakwagen botste vol in de linkerflank van de Toyota C-HR. Deze schoot na de klap van de aanrijding achterwaarts een weiland in, dwars door een poort heen. De koeien in het weiland werden niet geraakt. En na van de eerste schrik te zijn bekomen kwam de nieuwsgierige aard al snel naar boven, en werd de ongenodigde gast zorgvuldig geïnspecteerd.

De man en vrouw in de Toyota werden door het personeel van een toegesnelde ambulance gecontroleerd, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. De twee mannen in de bestelbus bleven eveneens ongedeerd. Wel raakte beide voertuigen zwaar beschadigd, en moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De nagenoeg nieuwe Mercedes-Benz Sprinter bakwagen stond net twee weken op kenteken.