Veel schade bij brand in meterkast van gebouw aan Bouwstraat

Ommen – De brandweer is vanmiddag in actie gekomen voor een brand in een appartementengebouw aan de Bouwstraat. Rond twintig over drie kwam de eerste melding. Al snel na deze eerste melding, en nog voordat de brandweer ter plaatse was, werd al opgeschaald. De brandweer kwam met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse.

De brandweer ging via een deur aan de Karnemelkstraat het gebouw in.

De brand zou hebben gewoed in een meterkast op de eerste verdieping van het gebouw. Door het springen van een watermeter zou in deze meterkast kortsluiting zijn ontstaan. De brandweer ging via een deur aan de Karnemelkstraat het gebouw in en had de situatie snel onder controle. De brandweer heeft hierna uiteindelijk de hoofdkraan van het gebouw moeten afsluiten om verdere overlast van de lekkende waterleiding te voorkomen.

Het water lekte onder andere de op de begaande grond gelegen boekhandel The Read Shop binnen. De winkel moest noodgedwongen de deuren sluiten en heeft emmers in de winkel staan om het water op te vangen. Het is nog niet bekend wat de verdere omvang van de schade in het pand is. Er raakte niemand gewond. De Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerden te assisteren.

De hoofdkraan werd afgesloten.